Friday, October 23, 2009

its a gurls day out!!!

lepas je class malaysian studies aku n eka tunggu si finak (fina) ni abes class sectary dier 2.... leypak dgn zali n daus makan jap... tup tap finak call... then we all makan.. by 2 da nk gerak... zali majok dgn we all coz dier ada class..xdpt ikot ahahaha sian zali yg cute 2..lolx! so i drove my car.. we all stright away 2 BB!!! mmg rumah kedua we all la... baru lepas lalu KLCC amat call... ajak g redbox... huish! best 2.. awat la lmbt sgt habak mai~! cek da nak smpai ....

me, eka n fina


so teroskn je perjalanan... smpai pavillion... hooyeah~ lame x singgah pavi!!! teros kite menuju ke ATM... taw2 je laaaa .. kalo ngan fina ni mmg shopping sakan...so kuarkn la duet andaaaaaaaaaaaaaa~!!! teros kami tuju tempat yg mmg kami rancang.... ape lg... cinema la... ermm memula eka nk tgk papadom..(aku da tgk haih~) fina nk tgk cite yg meetball2 2 (xingt la nama cite 2) tp kite kne amek cite yg abes b4 6 sbb dorng ada class kol 6.30.. so papadom 4.50 meetball 3.10.. so beli la .. baru je kol 2.30 so.. kitorng nk la singgah kat ZARA.......





sgt suke baju2 ny.. auuuuuw~!! try pny try.... tgk2 da terlajak masa... berlari2 we all... wayang dak stat!!! miahahahaa... lawak2... tp smpat gak la kitorng beli pop corn... tup tap.. da abes citee... kol 5.30 bajet bole la sampai ... tgk2 jalan jemmmmmmmmmmm!!! deym!!!! ahahah.. mmg lmbt la dorng smpai.... lepaas je anta dorng.. aku pon teros la balik umah.... tidooo












Monday, October 19, 2009

round~ round~ round~ n round~!!!

Life's begining to change from time to time..As we grown up, people start to changed too.. No matter what it is, always remember who you are.. And remember of your friends too along the way.. Because without them, we won't be like the way we are right now..And don't forget to thank them.. :)





love ,
ainaa

how cud u

u said we share everything... but... u didnt tell me that.. what if i didnt noe that??? omg~!! im so dispointed at u... at 1st i thought that u are the one who can be trusted... but ...tah la... tataw...whatever la.......

Friday, October 16, 2009

sorry for her

facebook aku bukak hanya seketika.. yela sbb aku ni kn puase facebook... just curi2 bukak sbb nk tgk sama ada kwn aku yg sorng ni da add aku ke blom... dlm pada menanti 2.... aku terpandang post si scha... pelakon awan dania 2... ermm bile bace ni sian aku dgn dier.. dier kn bru putus dgn fahrin.. haiii~ itu la dugaan scha... meh baca ni


"Bismillah.

i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.

im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad. kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it. Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.

orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru 'luka', belum pulih, terus nak 'berlari' lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah.. scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true. jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves.

im sure he agress with me =) please respect my future, and his future as well.last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua. scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together....my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.

p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.no more why when and how. bye bye

have a great day

salam

scha alyahya."

just i wanna say that scha ni mutured.. x mudah melatah.. n aku suke cara dier...go scha.... !

car wash paaaling murah..RM2

pagi2 bagoon je teros mak aku swoh buat keje umah... biase la ari jumaat mmg tinggal aku sorng je.. tp arini adek aku ponteng class... so ada gak aku kwn arini.... pas buat sume2 keje... aku terpikir kn si picanku (kereta) da laaaame sgt aku xbasoh la.. haih~!! so aku malas nk swoh adek aku basoh sbb selaluny aku bg dier rm5 utk sekali cuci... tp td adek nk sgt cuci kete aku.. dier nk dwet la 2.. tp aku kate la aku mmg xde dwet.. so dier kate xkesah la rm2 pon ok!!! hahahahaha
so, aku dgn selekeh2 mmg muke bgn tido n xmandi pon g la cuci dgn adek aku....


tgk muke aku...ahahah sgt2 pale... xmake up!
wah~! menatang2 aku x mandi aku kne simbah plak


yes2 adi dgn semangatny cuci si picanku




cuci buat kali kedua sbb ada kotor lg... ahahha bya rm2 je~!!
so da abes je aku masakan adek aku nasi gorng yg dier nk 2.... aku buat la then we all pg la selayang mall then aku belikn la famous amos........... pas2 lampu minyak da bercahaye.. tp xnk isi jugek.. xde dwet laaa!!!! grrr~!!!!! xnk mintak kat mama.. nnt bnyk tny plaak...




i love this song dyem much

Colbie Caillat - Fallin’ For You Lyrics


video

Thursday, October 15, 2009

a day without facebook!!!

erm agak xbole blah la aku buat rules utk meng-anti-facebook selama 3 hari!!!! aku tahaaaan mcm gile ahahahahha.. ramai gile call aku nape x on9 facebook.."hai korng ni~!! time2 ni la ajak on9" ahahaha tertekan gak xon9 tp da mcm tercabar bile org ckp "we'll c bout that!!" ye Mr.dude?ahahaha u sebulan kn? we'll c!!!!
so utk elak rase nk on9 aku stay kat college lame gile then balik umah dok buat keje umah (mak aku agak pelik sbb aku rajin buat keje smlm..lol!).. assignment... tgk tv (da lame x tgk tv) dance.. n burak2 dgn mama....

da lme x ddk ngan mama n talk mcm ni.... its been awhile~ best la bile chit chat dgn mama smlm.... ddk smpai tgh mlm dok cite pasal current issue, life,future n love life.... best sangat mcm2 yg mak aku cite....pengalaman banyak kn???? mcm2 la.. pas2 mak aku ada beli satu buku tajok dier "membina peribadi anggun" aku blom bace lg.. tp mak aku ckp ni bgs utk aku... ermm i noe mama.. ape yg mama buat ni semua yg terbaek kn???? aku pon ada la cerita2 masalah aku .. my mum selain ibu dier juga conselor kat rumah..pakar psychology adalah impiany tp x tercapai.... so praktik la kat umah ni.... ahahahaaaa..best!!!

but i miss fb so much..... i do miss to chat wit someone there...haaaa.... ~!!! lg 2 hari!

saya anti-facebook sementaraa... MARI JOIN!

haaaa.. tetibe rase mcm nk anti pesbuk jap.. nape??? saje je... tah la... rase dulu mcm xde la se adicted mcm skang..haaaii~ mcm2 la... aina2!! yg xley blah ny aku rase mcm xley je thn selama 3 hari ni.. rase mcm lameeeeeeeeeeee sgt mase berjalan......yela selaluny aku tgh buat keje ke.. assignment ke mesti aku on9 jugekn.....xsah kalo x chatting ... tp... sunyi laaaa~!!!!!

Tuesday, October 13, 2009

si nenek sihir ku....

setiap ari isnin n selasa adalah hari yg paling xbestdan sengsara...
sbb nenek sihir dtg ke class utk mengajar para pelajarnya...
ape yg dier ajar pon aku tataw xphm satu apa...
bile tny kang dier membebel berjam2 lamanya....
bla bla blablaaa bla bla blablaaaa blu bla tension x terkata....
hari selasa paling perit rasa bagai nak gila...
bile mengajar slow gila tp bile nk marah laju aja...
dier suruh buat soalan ka?
bile aku tny sume org tataw...geleng kepala.....
gilaaaaaaaaaaaaa gilaaaaaaaaaa~!!!!!
apekah mitop dier kesini sana?
liptik merah korng jgn maen gilaaaaaaaaaaaa~!!!

nenek sihir ku....
suara mu buat telinga ku bernanah
suara mu berckp merapu xsudah

nenek sihir

buat cuti sesuke hati
nk tambah class jd 3jam pon sesuke hati
sampai sume student makan hati...
studnt takot nk bersuara cume bole berhati2
kalo salah jalan n cara mmg sume mati!!!

oh~ nenek sihir.....

maseh masa 2 3 bulan utk bersama
cukup la masa itu utk kami tersiksa
harapan kami lulus subject ini dgn cemerlangnya
harap2 x terpandang muka itu nenek tua
nnt sume soklan xley jwb dgn gembiraaa



love ,
ainaa

Saturday, October 10, 2009

sian dierr

smlm aku jalan2 dgn mak aku g mamak.. but then mak aku ajak msk 1 shop ni.. dier nk beli ape jadah tah.. x ingt... so aku pon ok jeerr.... msk2 tgk waaa~ banyaaaaaaaakny teddy bear,.... sukeeeeenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~!!!!!! kiri kanan kot.. smpai aku xingt mak aku g mane. ahahaaaa



ini la dier sebahagiany~!! setiap eko i g picit2~!!!!! GERAMMM!!! GRRR!!!


THEN... aku ter perasan somting dok pandang aku.. <---tedy ni la... asyek pandang aku je.... aku dtg la kat dier.... siany die terperangkap... mesti dlm aty dier ckp.... "plz let me out of here.. im stuck!!!" huaaa rase mcm nk tolong je.... pekn dayaku..... mintak mama.... mama x bg... haaaaa!!! siany dierrrr... SIAN DIERR ~!!!!

hey u!!!!

hey u~!! yeah u.... the one who read my post.. i miss u... i miss u so much~!!! i miss u.... i miss u!!! u get me?? I MISSSSSSS UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SOOOO MUCH!

raikan yuk!!!

im so glad that all missunderstnding things finally over.....glad..glad... i love u guys.. no more k IM SO HAPPY FOR THAT!!!... we have such a gud rite 2day.... I LOVE MY BESTIES~!!! gurl powerr..n i love u guys.. cepat nanes!!! terharu x????

Friday, October 9, 2009

ramainy da berubahh...i looike




new her

------------------>






seronok bile tgk kwn ikot jejak kite kn?? sgt suke bile gee da stat pakai tudung.... yg xley blah dier siap da jadi ayuuu.. apekah???? gee pasni xde sape nk kat aku la.. aahahaha... seronokny gee da berubah 100% dulu yg over gedik skang da ok.. dulu yg over makeup.. skng da sedang2 je.. serba sederhana... gelak pon da x mengilai2 daaaa.. bangge ny aku tgk ko skng... myb sbb ko da stat keje kn??? pape pon aku proud dgn ko.. da x tinggal solat sume... aku pon nk jd mcm 2 babe... tp slow2 la..... kite berubah same2 taw....kawen je xnk calon yg sama..miahahhaha

friends......i love u

what a life witout friends.... korng bole hidup? not me!!! for me frens is everything.... gaduh dgn kwn 2 perkara biase... aku xsuke bile pergaduhan yg muleny kecik... jd terlaluuu besar.. camon guys.. dont be like this!! we are bff... xnk la jg mcm ni... i love u all.... ego itu mari kite buang bersama2..... its still raya... n i really want to see u guys get back together... laughing n stuff... xnk ye kwn2,.... i da tataw nk buat ape lg... just harap u all jgn terlalu ego... let go evrything.. dua2 salah... so dua2 damai la... slow talk is the best way 2 solve probs....... jgn terlalu ikot hati.. setiap org buat salah... n kite sbagai kwn harus la memaapkn.. sbb salahny kecik je... guy~ plzz... i love u guys soooooooo much!!

Wednesday, October 7, 2009

please go away~

kenape tibe2 msg? ha??? kejap msg kejap x... u ingt u sape? wtf!!!! ai da xlayan u, u terhegeh2 plak.... whatever la... mmg, mmg i sengaje xpandang muke u aritu.. n i dont want to.. buat sakit aty je.... cube la senyum mcm ne pon, ayat mcmne pon... it wont help at all....im sick wif it..... u msg i reply... but it wont be the same... im sorry~!! thats all i can say..... u yg ego sgt... i xsuke lelaki yg ego terlalu tinggi... xtaw nk ucap maaf.... xtaw nk jaga hati i! emm.. u xde blog kn? so i nk luah kn betol2... how cud u do this to me...??? da la.. that enough! it wont work.... g la mane2 u nk... xpyh bagi report kat i laa.. xpenah mintak pon... u bkn bf ke tunang ke suami i u nk bg report.... hish! u yg suke kat i... but u buat i mcm ni.. da laaaa... back off... !!!!! IT WONT WORK!

GEMOK!

MY MUM SAID THAT IM FAT

MY FREN SAID THAT IM FAT

MY JUNIOR SAID THAT IM FAT

MY LIL BRO SAID THAT IM FAT

MY LECTURER SAID THAT IM FAT

MY SELF SAID TO ME THAT IM TOTOLLY FAT!!!

N IM SO...... FAT! FATTY2 BUM2 <- MY UNCLE GIVE THIS NAME TO ME YESTERDAY

just look at my waist, my arm, my hip!!!!! my drumstik!!!!!!!!!!! omg!! its HUGE!

PO0R u~!!

ermm bnyk betol aku post arini~!! bnyk cerite yg aku nk share.... td aku ada jumpe junior2 aku.. nk berbincang pasal club la.. bukan sife la.... then bincang pny bincang + sekali dgn gossip2.. tetibe ada sorng dr dorng pangel aku... dier ckp "erk! bole x i nk jumpe u for awhile" yg laen da pandang aku mcm....'wah kow ainaa~! ahahah..jeles la 2.. so haikal senyum2 dgn aku... aku da... "pehal?" ahaha gengster x? miahahaha! rupe2 ny dier nk cerite masalah dier kat aku! ala siany adek aku 2... tataw plak dier pny masalah menjadi2... sian gile aku kat dier... aku simpati.... ayah dier org kaye .. tah tan sri ape tah.. dier kate lepas ayah dier meniggal je... acct dier sume kene block... dier rase family ayah dier.. i mean adek beradik aruah ayah dier yg buat... dorng nk bolot harte aruah ayah dier.. n now dier xde duet nansong.. company ayah dier .. dier x ley nk take over... sbb umor x ckp lg.. so dier kate dier nk extend... aku ckp kat dier xnk balik dubai ke??? coz mak dier kat sana.....tp dier ckp xnk... nnt lg sakit hati dier.. dier ni da la sakit... peparu berair lg.. dier ckp skang ni dier mmg sempiit sgt2... nk keje xbole kne air cond..sbb nnt dier sempot....dier penah buat dulu~ haaih! mcm2 da dier buat... aku ckp la kat dier... xbole extend... teroskn je.. tp dier kn kaya?? ahahaha.. sian la dier... nape la naseb mcm 2 kn? aku xley tolong ape... td dier terpakse dtg college coz kwn dier da pakse... dier ckp dwet balik pon xde... ddk hostel pon xbole da... kwn2 dier keep sindir dier.... kenape la bole jd mcm 2? org 2 da la tgh ssh... haih!~~~ so td aku pon mmg xde dwet.. aku bg dier sikit la.. buat banje.. sian dier... haih.. tp kalo aku bg taw mak aku.. sure dier marah!

pasar malam~!!

td aku rase lapaaaaaaaaaaaaa sgt2.. so from college-kepong i fatch my lil bro n go to pasa mlm.. lme da xpg... tetibe aku tgk ada mainan2 yg dulu aku sgt suke singgah..so aku ajak la adek aku singgah.. adek aku on je la.. mainan kn? then aku nmpk la jojo!!! ada lg ek??? teringat plak aku kat shauqie!!!! ahahahaaaaaaa...we all penah borak kesah zaman kanak2.. jojo, ding dang, eskem pop~!! soda.. mainan yg sure rosak lepas 3 hari~ n banyaaaaaaaaaak lg!!!! ahahaah mcm2 la.. best la bile pk2 balik....owh2! back to our topic ....td aku tny adek aku.. xnk ke jojo?? dier jwb "ha? kak aina tny adi ke? or buat lawak ni?" apekaaah????? budak2 skang da xmen da jojo2 ni.... gula2 dlm bendera pon xde mkne... ahhaha kalo aku.. 2 la 1st thing aku pegang dulu~!!! hahahahaha adek aku x PSP PS2 dier la... haaih skang ni da dpt mp3.. ihsan rm30 dr aku yg len dier tmbah sendiri...hahahaahaha~!! kakak yg kedekot tp memahami.... ahahaha.... tp td aku pakse adek aku belanje cendol (xde kne mngene pon)

kenangan!

aku n si picisan (keretaku)selalu lalu kat grand season kalo nk balik kalo aku nk amek jalan bt cave la.. haih~ teringt plak mase SIFE~!! memule 2 we all gelak la.. grnd season kot!! jalan kaki pon smpai.. tp bile da kat sane.. best je rase... ingt la mase memalukn diri kat sane... kecoh weyh~!! KECOOH! asal lalu je teringt la kenangan itu.... kalo x ikot batu cave.. aku lalu jalan kuching.. ha! mesti lalu kat PWTC punyeee.... bile lalu aku senyum je... kalo kwn2 aku tompang sure sume kwn2 aku bising2... "national2!!" lol yg usik2 aku pon adew jeee.... " aina xrindu ke~" well ada arr sbb nape dorng ckp mcm 2.. xkn nk share la.. segan kot! haaih~ XKESAH LA~ i really miss that moment... time 2 aku malu2 sket nk approach org... so aku ddk diam je.. 2yg xramai aku kenal 2..miahahaha

KITA SATU SUARA~KITA SERUPA WALAU BERBEZA... DGN SEMANGAT WAJA... HARUNGI BERSAMAAAAA..

foodless, restless, careless!!!!!

bgn pagy2.....haaaaaih malasny~ tp kne jgk...bgn2 bukak fb (da jd teman setia aku da) on9 kejap je... ta lame pon.. then siap2 g college... jap2... lupe nk bg taw.. aku anta nenek aku dulu kat kg baru then baru msk je class lect aku bukak plak Video kemerdekaan.. yg xley bla aku sempat mkn kepek ngan kwn aku.. akaakaka kite buat mcm wayang je td... bahase2 dlm tu agak kelaka jugak la.. byngkn dokumntari.. tp cara ckp dier pasar gile.. tataw la mmg style lame mcm 2 ke an3... tp aku mmg xley lupe mase part dier memperkenal kn raja2.... mule2 raja "dr negeri tganu, negri ape tah.. raja bla2.... seterusny anak raja dr negeri **** oleh kerana ayahndany sakit uzur tidak dpt dtg......."perlu ke nk bg taw sakit uzor??????? nk kene mention keh??? ahaa n lg satu "rakyat jelata sgt gembira dan menyambot kemerdekaan ni dgn pelbagai acara.. mula2 suka dan akhirny penat" ahahahaha perlu keeee??hahaahaha.. byk lg.. tp lupe.. ahaha.. aku ngan si eka asyek dok geelak je... lpas abes class malaysian stdies.. aku jumpe kwn aku yg len plak.. dak2 final project.. kite kne siapkn few of em.... sptotny anta smlm.. tp malas.. so lect kate esk ley anta kalo bwk kueh raya.. so ok la.. aku bwk.. tp keje x siap agy...jd kawan2 yg dihormati ...arini~ hari mjadi hari lupe makan seduniaaaa... ahahaha kerje business project yg berlambak buatkn aku lupe pasal mkn....kite buat bersungguh2
( haha tipo je,gossip je lebeyh!!!!)...bile buat keje je.. haa adew je hal.. liq ajak gi situ la.. dorng nk turun aku pon nk join la... turun2 kate nk sound junior..(aku xpandai nk marah2 org so aku ikot je la ... nk taw jgk sape dorng dok marah 2) last2 ada la sound dorng but then ddk dgn dorg 2 gossip..miahahahaha kwn2 aku ni mmg comel... lame gak.. hahaha..then nek balik tingkat 3 buat keje... si khaliq sebok na swoh aku buat cepat..!!! haaaih tekanan tol la dgn mamat seko 2.. ape la masalah dier.... kurng kaseh syg gakny.. secpt mungkin la aku buat... then pg jumpe lect n bg kueh raya....mase aku smpai je kat meja lect aku.. BAAAAAAAAANYAK GILE KUEH!~~~~ ni sume stok2 kne denda... then da lme dok gosip2 kat lect hall.. aku nek blek 2nd flor pack brg.. si khaliq nk cepat nk beli ikan kateny (anak mak!!!).. dier nk g parking sesama.. ok gak an.. xde la aku sesorng je kat keta aku.. bahaye.... smpai je umah... mak aku TAK DEEEEEE..... MAKANAN PON XDE!! aku da la pnat... lapar... haih ape lg ajak adek aku g pasar mlm la... skang ni atas katil golek2...

haaih wat a day....

Monday, October 5, 2009

mari berfikir dan berubah

meh2 aku bg case study .. ini utk semua yg membaca n utk aku jugeee: bila anda pergi ke kedai buku ada dua jenis buku je anda nmpk ..

1. buku yg bole bace utk seemuuuuuuua org n buku 2 murah kadang2 buku 2 kedot2 n koyak sbb terlalu bnyk sgt org pegang, baca n curik....

2. buku yg mahal! cantik... siap frame lg .. n tarok kat lampu2 oren yg cantik sekali~ auuw!!!! org nk pegang pon takot je cume org yg layak je bole pegang!!!!

kalo korng jadi buku 2... agak buku mana yg korng pilihh? 1? 2?

mesti no 2 kn?? bukan mudah utk jadi no2.. semua org nk menjadi yg dihormati.. di sengani... org xamek kesempatan... jadi utk menjadi seperti ini... kite kne la berbuat sesuatu.. segala keburukan kite x semestiny kite kne terus kan... apela salahny kite berubah?? setiap org buat salah... dan ini la masa ny......

berfikir la.......sama2 la kite menjadi yg terbaek!

Sunday, October 4, 2009

dimanakah hilangny privacy ku?

aku pelik la... kenape la ada jgk org yg tataw nk jg privacy org?????? elok2 aku buat assignment aku.. tibe2 ada org add aku kat ym.. aku ingt aku kenal la.. so aku approve la... then bile aku tny dier kate dier bru nk berkenalan.... dier dpt dr kwn aku kateny... apekah???? xkn la kwn aku bg sesuke aty?????? my fren taw aku xsuke.... ni mesti passing2 ni... sbnrny aku x gemar sgt berkenalan through ym ke pesbuk kejadah~ laen la aku da pernah jumpe n aku kenal dier... aku x sombong just aku xsuke org nk kenal gaya mcm 2.... xselesa la... tp aku ttp xphm kenape org bole bg bende yg bole gangu privcy org.... salah taw x? kekadang nombor pon bole pas2.... tolong la.. bile aku tny dorng kate itu la.. ini laaaaaa... wtf??? aku sgt pantang mende ni berlaku.... haaih~!!!!

Saturday, October 3, 2009

malas~!!

aku malas masak
aku malas bgn pagi
aku malas g shopping
aku malas makan
aku malas ddk rumah
aku malas kuarkn duet
aku malas buat assignment
aku malas .....post blog

AINAA MMG PEMALAS BUAT MASE NI...

kenape? dorng kate?hakikatny?

sebelom u all bace ni... aku xnk la korng kate aku ni perasan... it just aku tertnya2 je.. kenapa, why . kenapaa!!!
why...WHY.....WHYYYYYYYYYYYYY?


kenapa org cakap aku pandai?


dorng kate aku ni pandai xpyh belaja pon xpe...


dorng kate aku ni creative, pandai xpayah ssh2 nk dpt keje


-hakikatny korng silap... aku ni biase je.. kalo aku pandai aku xde la kat KLMU 2...... ponter aku gituuuu je....xsehebat kwn2 aku 2....xdpt 4flat pn!






kenape bile aku ckp kat org aku xde bf dorng ketawa...????


dorng kate aku tipo..


dorng kate aku choosy~!!


-hakikatny mmg betol aku xpenah ada bf.... bukn choosy sgt... aku terime je seadany.. tp yg mana dtg sekejap je then pergi.....xde pon yg stay~kalo x pon xhit the criteria....(ingt sife je ada criteria?) im looking for a guy yg berani approach aku.... say hi 2 me! always there for me... loyal 2 me... jaga hati aku.... always make me smile.....2je.... the most important thing is.... ada pegangan agama......~!!! selalu ingtkn aku solat....!





kenapa dorng ckp aku ni easy come easy go?


dorng kate aku ni senang sgt nk rapat dgn lelaki
dorng kate aku ni mmg suke flirt2...
dorng kate aku ni layaan je sume lelaki


-hakikatny xde pon... aku mmg rapat dgn lelaki tujuan adalah berkawan... org2 yg aku xkenal aku xlayan langsung.... nk dpt no phone aku bukan la mudah.. melainkn org 2 mintak sendiri... aku ada maruah diri yg tinggi..

kenapa dorng cakap aku ni lawa??
dorng kate aku lawa....fashionable....
dorng kate aku chumell.......
hakikatny .. aku ni biase je.... xlawa pon xpernah dlm idop aku aku mengaku aku lawa.... selaluny aku buat maen je perkara 2!!!! seyes xpernah anggap diri ni lawa ke x... aku rase aku ni biase je

BIAR AKU TNY KORNG PULAK!

kenapa aku seringkali di salah ertikn? kenape setiap perbuatan aku harus diperhatikn? kadang2 aku xphm la org sekeliling aku ni....


: kadang2 2 aku rase terkejot jgk dgn org2 yg buat aku terkejot!!! ahahaha... tataw la... kekadang kite jumpe org yg selalu puji kite..... kate kite cantik la.. comel la... bla bla bla.... tp aku xde la terime sgt sbb kadng2 terlebih2 plak di puji.mcm xterime dek akal..aku cukup sekadar senyum... biar dorng buat penilaian sendiri....diri aku mmg mcmni... setiap perbuatan aku sperti diperhatikn... kalo salah sikit tersebar la... haih~ dunya2!! ni blom jd artis lg tawww..... org kate aku ni suke memaenkn lelaki....aku xpernah nk memainkn perasaan org... terutama cinta... im looking for that 2.. xkn la aku nk memaen tol x?..... aku mmg mencari... oleh itu aku berkawan je dgn semuaaa org...."BEST MAN WIN!" tp aku x jumpe lg...tp bile da jumpe... aku da mule mengharap... harapan dan harapan aku bg... akhirny kechewa... kenape selalu terjd kat aku... im not too desprete.. but somehow aku rase sunyi.. sepi....im not that gud???? pernah aku rase yang aku ni sgt x deserve utk bercinta... ? aku ni layak utk disekendel kn je ke? aku xnk la... aku da penat!! saangt2.....!! jeles aku bile aku tgk kwn aku ok je dgn bf dier... aku happy sgt tgk dier happy tp....erm~ aku mmg seorng yg happy go lucky.. adakah sbb itu org takot nk approach? sbb aku ni sosial sangat??? aku xphm... tp aku mmg memilih.. sbb aku nk hubungan yg berkekalan...... aku nk 1 je.... criteria aku xbnyk.. cukup sekadar itu... ssh~ xsemua org ada criteria itu...... aku ada baaaaaaaaaaaaaaanyak kwn.... tp semua 2 kwn biase.... aku teringin nk ada kwn yg istimewa................... haih lmbat la lg la agakny..... terime je la... its aint stop to be on top!!!!! this is not the thing that i hv 2 think rite now.... future ainaa.. future!!! but aku sunyi~!!!

Friday, October 2, 2009

aina chumel xbole berpisaaah dgn

1.family- do love ur fmily fest
2.lap top....-hehhe pesbuk kne on9 selalu~ kang xdpt chat dgn mr.dude yg blackout~
3.teddy- nk tido kalo xde mende nk pelok ssh la
4.tudung- dulu xnmpk pon..kekadang buat2 x nmpk je,,, skang xbole la kot... ahahahahha
5.makan- tgk badan la
6.duet- bile dwet da abes... kne la ikat peyood!
7.kwn2-aku syg dorng
8.kasot-wages,heals,sndle, sliper
9.baju- mmg la kn... haih~
10. gossiping-nk wat gane .... da kwn2 pon mcm 2..laki pon same jeeeeeeeeeee
11.makeup- nnt muke pucat sume lariik
12. dgn adek sedara - paling sayang dlm dunyaaaaaaaaaaaaaa

dear diary~

i was thinking bout somting............ relationship! yes relationship.... we (sife team) had a dinner @ mamak n amat opened the topic.......
topic for today: is it ok if we hv a rlationship wif our own fwen or wif the person that we didnt noe... choose either 1.... so lots n lots of opinion i heard... but i gotta go wif fren..... coz for me, if u want to hv a gud n long term rlationship.. u must n have to noe most of the gurl/boy charcteristic n personality.... i dont like the way people just get to mespes n pesbuk say hi.... wanna noe more bout u, me n stuff.. bla bla bla blu bla...IGNORE! for me its ok if i already met that person 1 2 or 3 times....n we start to chat, msg or watever! that just fine.... then stat the realtionship as a fren... then if we wanna go for the 2nd stage its up to us.. u c? ssh la.. its up 2 the people actually....dif people dif way~

scroller


I made this widget at MyFlashFetish.com.