Monday, December 28, 2009

si cantik dan si buruk rupa

ladies and gntlment i wound like to announce.....starting from today....my college SECARA RASMINY TOTOP(cuti2) hehehehe to gv KLMU's student a space for them to "STUDY" OH yeah~ study..loll!!! final report pon xsiap waddehek nk stdy kn?

nvm, that's not the main thing that i wnt 2 share wif u guys... act, this morning me n bobo (cat) are playing around... bt,suddenly we heard something quite familiar.... bobo pny telinga da mcm arial yg carik signals dah.. berpusing2..aku ckp~ lol!

then aku pon ikot la... tgk owh no~ baby cat.... kittens inside the drain??? omg!!!!! poor kitty... tah bape lme tah dier dok dlm tuh.... aku teros amek... kittens 2 nanes2 je... siany... teros la mandikn... ayoo bau dier... TERBAIK!!! air suam menjadi pilihan... wah teros diam ye tuceng? panas kn... then aku bg warm skit... pelok2.. siany dier... then aku amek kn la fresh milk tp da pnaskn sikit.. bg suamm.. dier xnk minum.. adess ... sbb dier still takot2 kot.. siany baby 2.. so aku carik la ape2 yg patot utk jd kn "rumah" n aku carik balik bekas pasir tuceng yg bobo gune kn dulu.... ermm... JUMPA!!! afta few hours... aku bg dier tuna.. ermm baru la kuceng2 tu mkn xingt dunia... n kuceng 2 maen2... aku pny la suke... sian td TRAUMA ye?


ni la kucing2 tu.... aku nk bg nama dier si cantik dan siburuk rupe... mak aku xbg.... adoi... mak aku ckp.. "xde nama laen ke... dua2 cute la... " ehem2... selama ni penah la plak aku bg nama bgs2 kat kucing aku? ahahahaha....



sian kn~ xpe selagi xde org nk aku bela la.... eyauuw~<3 tp menjadi masalah bile BOBO xsuke kittens ni... mengamok si bobo arini sbb we all jaga kittens 2... ish bobo ni... tamak la!!! BABAB BOBO!!!

Thursday, December 24, 2009

happy burfday SI KOTAK YG BOTAK~

ermm... agak lmbt juga la post ni.. well aku sgt2 busy.... biase la final sem kn... final project pon da mcm ..waddefak je... Oopppsss~(bad word) ahahahaah ...tp nk wish jugak la.... happy burfday to u muhammad shauqie.. walaupon suke tipu date burfday....... >.<"


the clock hs striked 12 am and 23rd dec is here...so-->
HAlign RightAPPY BIRTHDAY TO YOU, SHAUQIE!!!!



hey2... si botak, now u cn just imagine me singging this:




happy birthday to you,

happy birthday to you~
happy birthday to my only botak~
happy birthday to you~




tada~:








hehe... this is a mirror in someone's room....VANDALISM?? u say.. well, yeah... i guess so. nvm... i dont mind breaking the law sometimesssssss.... to make it interesting.. LOL.. (XLAWA PON) bt u hv to admit, breaking laws sometimes FUN. as long as it's still innocent, and this to me is innocent okey~!!!!Since when breaking any law is considered innocent? LOL.....


ayo~muke ni pon nk entprem juge...


anyway... to u~ semoga panjang umor dan di murahkn rezeki... n harap2 lepas ni da xpayah botak... heheheheehehe...

p/s: thanks for evrything... i really aprciate for what u did to me.. support me always XOXO!!
LOVE:
ainaa farhanah



Saturday, December 19, 2009

its my mom's burfday~

oleh kerana we all lupe bufday mama...... so abg aku call aku..... ajak kuar carik barang nk beli utk mama.... haih~ mule2 nk g beli kat the curve... pas 2 adek aku yg belagak hebat 2 (geram2) ajak g jusco je.. haih~.... so ok la.. pg la.. sbb aku nk g beli kat the curve.... aku taw mana yg mak aku suke... sbb aritu kuar dgn mak aku.... tp abg aku ckp x sure bazar 2 bukak ke x... so xjd la pg... sbb time 2 da kol 8.30... kang dua2 x dpt.. lg ssh kn??? ngeh betol....
so pg jusco... we all jalan2.... ape pon xnmpk yg menarik..... mcm2 la idea we all.. tp mcm bodo je... *sigh*!!

so, we decide beli baju yg super lawa.... yakni di persetujui oleh aku dgn abg aku... adek aku 2 tataw nk beza.. ahaha xyah tny dier... bluweekk!

ni la baju n card yg we all beli utk mama!!! lawa la baju tu....


alamak... card x nmpk sgt la....



aktivity mencari kad..

oleh kerana we all nk cepat2 je... baru aku sedar yg aku x try pon baju 2... adeh~ ape la nk jd ni.... sesampai je rumah.. aku try la... ngam2 badan aku kot.... aku pakai lawa la.. xkn mak aku nk pakai mcm aku pakai kn?? ermm.. lengan mak aku ni besa sket dr aku.. we all pny bdan lebih kurng sama... cume lengan n perot je la.. aku pakai n aku tunjok kat abg aku... dorng pon tarik napas je... ahahaha... arini aku nk g tuka saiz.. tp abg aku ni dr td x balik2 dr sunway lagoon.... abg aku lupe nk bg resit baju 2... sabo je la.. skang da kol 6.30.. nk gerak kol 7.30 utk mkn luar.... mana abg aku ni.. sempat ke x nii?? sabo je la

Friday, December 18, 2009

what a day~

mcm biase la aku ni mmg kejeny pesbuk jee....kn3...semua taw! ermm ape pernah la carik balik kwn2 skolah rendah aku.. memandang kn aku da lme tingal kn Ptaling Jaya... yg aku rase sgt syg~ aku try2 segala usaha aku gagal... sampai aku lost contact dgn cousin aku sendriiiii~ nina namany~ aku tekan nama dier... tgk ada gambar2 yg xde muke.. arghh malas la aku nk carik... kalo tuhan izin kn pasti jumpe kn??? so aku stop... td abg aku ckp...

"aina, nina td add abg.."
"owh really? mcmne dpt?"
"miman laa... adek dier 2"
xlme lepas 2 ada org add aku.. tgk2 nina!!! suke x kepalang raseny~! rinduuu sgt2.... di sebabkn family crisis yg terok mengakibat kn we all sume lost contact.... totaly LOST!... mcm2 la we all citw.. itu ini itu ini... then aku bukak la profile dier.... then.. tadaaaaaaaa "in a relationship" wow! kalah aku ni!! aku pon xde bf lg... how come...?? no3!! dah la tu.. bf dier 2 dulu aku penah sukeeeee mamat 2 ok!!!~!! agrhhh!!!!! ahahaahha but its ok.... 1othn lalu pny cite...ahahaha~ sian aku kn~... xd sapa nk laaa.. redha je..im so happy to chat wif u babe!!!!! in the same time da dpt jumpe ex-schoolmate dlm pesbuk!! hooyeah~

Thursday, December 17, 2009

MALAYSIAN TEAM.....CONGRATULATION~

never thought the result is this..... "GOLD!"!!!!!! HAHAHAAAH,, great~



aidil zafuan n zakuan adha......wuhuu~ my eyes cant stop lookin @ them.. ahahaha~ style~ anyway gud job guys ... afta this whole 20 years i guess.... if not plz correct me...tp rseny betoll..... hehehe....

mak cik Yati!!!!!

arini aku bali dr college agak awal dr biasa... selaluny by 6 o 7 baru la reti nk terpacak kat rumah... coz adaaa je keje nk buat kat collge 2... ngee~ aku balik kol 4..jalan smooth je..owh2 bukan itu yg aku nk cite kat sini.... smpai je rumah.. aku baru je pasang radio (mp3+speaker=radio... lol!) adek aku ketok pintu.... dlm aty aku.. "ape la si selebet ni nk"



dialog sewaktu aku bukak pintu


ainaa: nk ape?

adi: kekna2!!! ada berita tergemparr!!!

ainaa: *sigh* (malas nk layan... adi ni bukny betol.. kdng2 saje nk kaco idop aku)

adi: cepat la... nk dgr x???? (teros msk bilik aku)

ainaa: ape? (mmg malas nk layan... coz muke dier 2 over acting!!!!!)

adi: sabtu bday mama laaa~!!!!

ainaa: haaaaaaa??? WTF... asal aku lupe dowh~ kekna xingt langsong

adi: mcm ne ni.. adi pon baru perasan ....td tgk clnder..adi mana ada duet.. aritu da bli bnyk cd
game..
ainaa: haa... same la org kat sini....da bnyk bayar itu dan ini


(dua2.. dok pk......pk~ pk~ pk~)

ainaa: kite pinjam dwet baba la.. nk? haaa~ sonang citoo

adi: baba nk bg ke.....

ainaa: if x bg kite gune plan B

adi: ape plan B?

ainaa: esk kite pk....

ahahahahaahahhaaaa.....adek aku da ddk belakang aku ketok2 aku.. adessss ingt dier 2 rengan??? pas 2 teros je leypak atas katil aku yg super duper empok!!! sigh!! aku nk dance pon da xjd.. coz dier menguasai pentas......
secara kesimpulany~ kenapa aku lupe bday mama aku????? xpenah dlm idop aku aku terlupa satu2ny bday org yg paling aku syg~ ngeh!!!!!! sorry mama~
bile da rase xsedap mcm ni... aku terpk plak nk bg mama gamba ni.. ahaha... tp x jd nk bg gmb coz adi amek xlawaaa.... so post je kat sini~

MAMA THIS IS FOR U... I LOVE MY MAMA SOOO MUCH~!! muah~

Tuesday, December 15, 2009

GIVE UP???


xpenah dlm hidop aku.... aku gne istilah ini..*sigh*!! tp tataw kenapa... aku rase mcm nk give up je buat final business project ni... mule2.. dari 1.0-6.0 aku siap aweek b4 submission day.. tp ni ?? 7.0 mcm jadah~ xsiap2. abru siap 7.1 n 7.2... ape 2???? culculation bnyk lg taw x!!!!!!!!!!!!! nk buat 3 years account... nk je aku upah org buat kn.... (xpenah buat agy)... da

la aku da mintak extend kat madam maria ... ingt nk anta jumaat ni... tp kn~.... cuti plak kn?? mana la aku taw.... cuti~ ala~ nk anta khamis xbole coz aku ada presntation.... lg... dem la.. report presntation kne buat la plak... tataw plak kne kn? xpe bole kautim dgn lect aku yg sweet 2... so smlm khaliq... my fren yg super duper pandai akan ajarr... yeah~ sukeny~....

P/S: SMLM KNE POTONG 4 MARKS SBB X PAKAI FINAL YEAR STUDENT SHIRT...dem~!!

Sunday, December 13, 2009

busuk~ mana busuk~

BUSUK~ busuk pg mana??? napa xbalik?? da 4 hri ni.... xlapar ke? xrindu kite ke??? sedihny~ mana busuk~~~ busuk~busuk~ syg busuk~ sape nk teman kn kite tido.... sape nk teman kite kalo sedih....sape nk teman kite mkn?? sape nk maen lompat dgn kite....pas ni kalo kite siang ayam n ikan kite nk suap sape????? sape nk teman kite masak?????? busuk~ balik la ...... sedihny~ (air mata da mencurah2 ni)

sumpah aku rindu busuk.... dier antara kucing yg paaaling aku syg.. selalu dgn aku mase aku sedih...selalu kejotkn aku kalo aku lmbt bgn.. subuh2 da mintak msk bilik..konon nk kejotkn aku.. tiap2 minggu aku mandi kn dier.. tp minggu ni~~sedihny...xsmpat...dier da xde..xbalik..



SUPER BUSUK!!!



rasa sedih ni dah x terkata.... sumpah aku rindu busuk...smpai termimpi2, aku mimpi dier balik rumah n mkn....aku yg bg mkn.. aku pelok die.. cium dier... aku sorng je mimpi... betapa aku rindu kat busuk..... kalo dulu org ckp... nape ko x de bf... aku jwb sbb aku da ada busuk.... skang??? ermm~ kalo betol busuk x balik....redha ~ busuk u always in my heart syg.. i love u wif all my heart...




love u,

ainaa ......................I REALLY LOVE UUUUUUU... I MISSS UUUU

Saturday, December 12, 2009

on the nite like this~

rase tenang sgt bile nk tido mlm~ sebelom tido bce komik!!!! ahahaha.... org kate aku ni kanak2.. ala~ biarlaa... abes kalo bce novel x tido laa... nk bace smpai abes kn~ tp new moon x abes2 pon baca.... tup tap da kuar movie...aahahahha... seb bek bukan buku aku...hehehe.... sbnrny aku bilik aku ni merupakn fav port aku leypak.... aku mmg xske sgt keluar.. nak2 mlm... owh tidak la... bagi aku mlm adala waktu utk rehat n spent time wif family~ xde la ckp x keluar mlm langsung... but tgk la ape motif keluar itu... if jumpe bff yg lme 2 jumpe ke... ada hal penting ke.. ok la...but if leypak2 kosng 2 xla... aku suke ddk rumah...maen dgn busuk n bobo.... kalo boring aku buat cookies utk kwn2 aku kat college n family jugaaa... xpon mandikn kucing ke kn2?? kemas rumah???? kalo mama suroh... xde insiative...lol~ malas sket part 2...




bilik ni la sumber aspirasi dan tempat yg buat aku x rase lapa....:

ativiti di dlm bilik:

-pesbuk
-golek2
-kadang2 curi2 makan (mama tataw)
-on phone
-berangan
-prctice dance step
-membuat expriment.....such as.. make up... dress up...
-buat sepah

dan yg plaing best:



tido!!!!
ni sape la tngkap.. taw2 ada dlm phone aku

Friday, December 11, 2009

me N frens overnite @ GENTING~

xsilap aku bulan lepas aira xcall...

aira : kamoo, kite nk tny.. kmo nk x pg genting??? sbb kwn2 kite nk g sana.. ingt nk bwk
kamoo n muyah coz kwn2 kite pon bwk kwn2 dorng~ so xde la rase janggal sgt kn...

ainaa: ermm best jgk 2...bile babe?

aira : ajak la kwn2 kamoo... myb next 2weeks kot...

so aku pon beriya laa ajak kwn2 aku. aku ajak gee, eka , zali n fina.... sume kate nk.. tp lg 2 3 hari kate x jd.. dem je korng ni. mmg xley harap!!!!! aku cuak gak nk g kn.. coz aku xkenal sgt kwn2 aira tu kecuali muyah (moon pangelan uitm) tp nk wat cmne.. pg jgk la.. sian kwn aku ni ha... makin sikit org... bile kwn they all dr UTP xjd dtg... so pg je....

tup tap dah 7th of dec.... aku ada presntation aritu..... indvidual lg... aku mmg sgt suke presntation... so aku xde la nerv sgt... lg dok pg pasal gnting sbnrny.. dlm pemikiran aku.. "bole ke aku get along dgn kwn aira" "dorng 2 mcm ne" "ape jd kalo dier xley ngan dgn aku..." mcm2 la aku pk.... mcm biase la... prsntation aku... mmg aku dok membebel dgn smngat sekali... ngahahaha.. kwn aku ckp aku pny presntation ok.. tpppp aku rase mcm lol je..miahahaha lantak la... abes je clas kol 10.30am... aku leypak mkn dgn kwn2 aku jap.... tetibe zali n daus nk ikot... mule2 xnk.. pas2 nk pulak.. ape laa.. aku malas nk layan.. aku ckp kalo nk pg call aku... aku booked tiket.... then seperti yg aku da agak.. dorng xjd pg... haih~ tiket bus da beli 1 week b4.. kne bertolak kol 4.. tibe2 kwn aku last minute nk itot plak... mcm2 hal sbnrny jd...smpai terlepas bus kol 4 kne nek kol 5 pny~ ahahaha.. sian kwn2 aira yg da smpai kl cntral2... tunggu je laa ek..

smpai2 je... aku jumpe la kwn2 aira.. tp aku xbnyk ckp... well aku ni mmg mule2 x bnyk ckp sbb aku akan jd pemerhati... i suke tgk gelagat org~ ddk dlm bus.. xde la bnyk ckp... gurau2 sket je... pas 2 layan perasaan... tup tap2... da pon smpai... naek cble car... afik sgt kelaka...takoot.. si wong plak bajet macho.. takot sbnrny~ yg len takot2 berani.... we all mmg rncang nk overnite je kat genting... xpyh la dok hotel.... so they all maen la bowling.. aku mmg x nk la kn.. da x minat kot... so aku muyah n ilya x men... so abes je we go movie kol 1 pagi.. supah aku rase mcm d awang2an... sbb aku selaluny mmg kol 12 tepat aku tido... abes je wayang da tataw nk pg mana.. yana da x thn so tny la if rooms are avlable...sorry ye dek.. mmg xlaa~ hahaha.. so we all ddk la kat mall 2 .. mmg group kite je kat sana... yg laen da nantok.. aku ngan wong je hyper... siap dance single ladies lg... wong kerasss!!!! ni la gmba2.... mase we all overnite~


from front: yana, me. aira, mira n afik
ni xsilap kat.... mrybrown kn?mknn sumpah mahall..keh2..so we all share jee..walaupon lapaa~apolo yg 3posen 2 kat sana rm1 potato chips rm8 kott!! wtf kn?? biase la 2
yana~ halim@ wong.. aku pangel hasnol, ilya , me


yg ni konon2 nk 80's ke?? yana2 rajin edit

mira,aira,yana,wong,me n ilya

wong ni mmg da tataw malu aku tgk.. kah2... saba je la... we all mmg tgh sejok membekoo
next day kol 6... we go mandi.. aku mmg xmandi aaa.. sejok kot.. yg mandi aritu yana, wong n afik je.... hebat la u all... muyah n ilya sempat agy tido...kat surau... aku ngan yana mase kuar dr mall 2 da excited bagai da.. ahaha berlari2 carik entrance... miahaha...terlompat2!! kol 8 masok... kol 10 hampir sume game da maen,.... pas 2 kol 11 da lemah~ nantok... mantally down gile.. last2 naek ctpiller yg mcm jadah... dorng nk sgt... aku pon naek laa..
layan2... aku nek dgn afik... borak2 tp mata da ttp ahahaa... kelaka~ ssh nk cerita kat sini... but mmg seronok.. seronok sgt.. xsangke kite pny hari sgt best.. sampai demam 3 hari aku.. miahhaaha.. syg korng.,... next trip beach kn??

Sunday, December 6, 2009

smile~

Berikan senyuman yang menawan! Itulah rahsia utama kebahagian hidup ini.Senyuman ibarat satu pemandangan indah. Senyuman berseri mampu menarik orang lain mendekati dan merasai apa yang ada di dalam diri seseorangBerhadapan dengan karenah manusia, menuntut kesabaran yang kuat, oleh itu, perbanyakkan senyum dan jika perlu, berlatihlah untuk senyum. Senyuman menjadi ubat yang mujarab bagi mengubati duka dihati bukan sahaja kepada diri sendiri malah juga kepada orang sekeliling.

Bapa Psikologi Amerika, William James pernah berkata;

..“Tindakan yang bakal dilakukan oleh seseorang biasanya lahir daripada perasaannya terlebih dahulu”

supaya kita tidak betindak diluar kawalan, kawal la perasaan kita dgn senyuman....

perlukah kamo wahai wanita?

pelik aku.. kenapa pompuan skang mcm ni???? mcm da xde maruah.... bukak mespes aku ade org add.. baju dier.. hahaha mcm xpakai baju da~ ape la yg dier nk tunjok kn? so org yg add dier mesti la org2 yg tah pape.... sedih la aku tgk dak2 skang ni.... perlu ke tayang2? bukan ke itu mencerminkn diri kita? aku xde la bgs sgt.... cube utk betol kn diri ini jugaa... kalo itu la carany anda pikat lelaki.. jgn salahkn lelaki jika hidop anda xseindah yg disangka... jika anda pikat mereka dgn nafsu.. nescaya hny nafsu yg mereka inginkn dr anda... biar la mereka terima anda betol2 dr hati dan bukan dr nafsu yg membuak... carik la org yg betol2....jgn cuba utk mengadaikn maruah anda dgn hnya perkara yg kecil.... berpakaian sopan la anda... walaupon x bertudung... xsemestiny anda perlu berpakaian mencolok mataaa.... kn? ni pakai ketat2.. tah ape yg nk di tayang.... sedih la :'(

kenapa aku?

kadang2 kn.. aku tataw la nk ckp.. nk kate aku ni baek.. x! aku biase je... tp kenapa org suke amek kesempatan kat aku????? mmg aku cpt percayakn org.... once u buat hal.... thats it... myb aku kne tuka motto itu kn???? erm... kalo x shh la idop aku... sekarang ni aku rase mcm aku betol2 da xde duet... rm100 utk cover for this whole month??? gile2.. xckp .. mkn lg, minyak kete lg... baya tu ini lg... babe!!! plz~ i need my money back.. xnk mintak parent... i hv my own money...tp... da mcm jd hk milik org laen... sedih ny... cn u guys put urself in my shoe? for this whole 2 3 years i gv u chance...i put my self in ur situation... but why dont u?

total ammount that people pinjam:

rm700+rm100+rm400+rm100= rm1300!!!!!!!! kalo bg ni.. mmg hidop da senang... sbb mende ni la... i hv 2 face such a trble situation.... haih~ ssh la...

i xde kekuatan nk mintak... da selalu sgt da mintak.. org kadang2 buat tataw je... sedih taaw.. pinjam pandai... nk baya??? sampai bile??? ke nk aku post kat pesbuk?? malu plak korng kn? adesss~ sedih la .. im sorry to say... i trust u no more!!! NO MORE!!!! its too late.... but i noe.. mesti ada hikmahny... saba is the best way to make me calm....

Saturday, December 5, 2009

wtf!!!

bf kwn aku bg kwn aku blackberry??????????? wtf!!!!!!!!!!!!!!!!! wahahahaha.. gile la... bnykny dwet dier... aritu pon kwn aku sorng lg dpt blackberry.... huyooo~ tp kalo aku aku xnk la blackberry toh~~ aku nk eskem... baskin wobin jer~!!!!! tp kalo nk bg.. bg la cmre SLR.... hehehehehehehehe~ balckberry pon ok.... tp kalo zara ke mng ke.. pon best!!! lol

new hair cut..

last 2 days... wani call "akak jom teman wani potong rmbot..." aku pon.. erm bgs jgk 2.. rmbot aku ni da tebal sgt.. mcm sarang tebuan ni... ssh la rmbot kembang ni.. haih~...

yg pelikny dulu rmbot aku punye la lurus... tetibe bole kembang kn??? arwah nenek aku penah tarok bunga raya... tumbok2 smpai lumat.. pas 2 tarok kat rmbot.... arwah nenek ckp bole kasi tebal... sbb rambot aku halus... ermm... tarok la... .. amek ko... kembang~ ahahaahha... myb sbb rmbot aku ni halis kot.... sabo je laa......

mel thanks teman akak n wani... sayang mel~





credit to derick n team.... rmbot sannnngaaaaaaat lembot!


Friday, November 27, 2009

nape da malas nk tulis blog?

it seems that most of my fren are not update-ing their blogs.... so do i... ahahaha but ada jgk yg tny kenapa x post blog.. well i do hv lots of story to share but due to my comitment as a student i hv 2 focus more on stdy (tipo2, sebenarny malas) hahahaha... so guys.. im here and im goin to update my blog everyday.. (kot)

Thursday, November 26, 2009

kucingku sibobo-nobo

suke sgt dgn sibobo-nobo... setiap kali nk pg class mesti si dobo-dobo tuh mesti lari ikot aku pg kat kereta,.... n bile aku bukak je pintu dier mesti masok dlm kereta.. omg!! bayangkn la class aku lg 15min je nk stat.... kucing aku buat hal xnk kuar,.. nk je aku bwk dier pg skali..... gerrr~!!!

tempat kegemaran bobo-dobo

oleh kerana dier suke sgt msk dlm kereta aku.... aku pon decide la nk bwk dier jalan2 smlm.... seronok bukan maen dier.... melompat2... golek2... xpenah aku jumpe lg eyauw2 mcm 2.... bobo2...!!! sampai je rumah dier xnk kuar.... menyorok dkt bawah seat... aku nk amek dier cakar aku... apekah itu?/ ahahahahaha....

ni la bobo-nobo kat dlm kereta aku.... ni mase dier baru naek kereta aku.. cuteee sgt








comel~

Saturday, November 21, 2009

open ur eyes

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada suami. Ini dialog mereka:

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata ‘Baiklah! Abang mencintai sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak sayang melangkah, di situlah cinta abang bersama sayang!’

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan koma. Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.

Surat tersebut berbunyi begini:

‘Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.
Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.
Jika disebabkan senyumanmu, aku mencintaimu. .. sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .
Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu. … sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu. .
Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang.. Aku tidak mempunyai sebab mencintaimu lagi..

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak!
Aku masih mencintaimu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang.. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.’


taken from hafiza

Friday, October 23, 2009

its a gurls day out!!!

lepas je class malaysian studies aku n eka tunggu si finak (fina) ni abes class sectary dier 2.... leypak dgn zali n daus makan jap... tup tap finak call... then we all makan.. by 2 da nk gerak... zali majok dgn we all coz dier ada class..xdpt ikot ahahaha sian zali yg cute 2..lolx! so i drove my car.. we all stright away 2 BB!!! mmg rumah kedua we all la... baru lepas lalu KLCC amat call... ajak g redbox... huish! best 2.. awat la lmbt sgt habak mai~! cek da nak smpai ....

me, eka n fina


so teroskn je perjalanan... smpai pavillion... hooyeah~ lame x singgah pavi!!! teros kite menuju ke ATM... taw2 je laaaa .. kalo ngan fina ni mmg shopping sakan...so kuarkn la duet andaaaaaaaaaaaaaa~!!! teros kami tuju tempat yg mmg kami rancang.... ape lg... cinema la... ermm memula eka nk tgk papadom..(aku da tgk haih~) fina nk tgk cite yg meetball2 2 (xingt la nama cite 2) tp kite kne amek cite yg abes b4 6 sbb dorng ada class kol 6.30.. so papadom 4.50 meetball 3.10.. so beli la .. baru je kol 2.30 so.. kitorng nk la singgah kat ZARA.......





sgt suke baju2 ny.. auuuuuw~!! try pny try.... tgk2 da terlajak masa... berlari2 we all... wayang dak stat!!! miahahahaa... lawak2... tp smpat gak la kitorng beli pop corn... tup tap.. da abes citee... kol 5.30 bajet bole la sampai ... tgk2 jalan jemmmmmmmmmmm!!! deym!!!! ahahah.. mmg lmbt la dorng smpai.... lepaas je anta dorng.. aku pon teros la balik umah.... tidooo












Monday, October 19, 2009

round~ round~ round~ n round~!!!

Life's begining to change from time to time..As we grown up, people start to changed too.. No matter what it is, always remember who you are.. And remember of your friends too along the way.. Because without them, we won't be like the way we are right now..And don't forget to thank them.. :)





love ,
ainaa

how cud u

u said we share everything... but... u didnt tell me that.. what if i didnt noe that??? omg~!! im so dispointed at u... at 1st i thought that u are the one who can be trusted... but ...tah la... tataw...whatever la.......

Friday, October 16, 2009

sorry for her

facebook aku bukak hanya seketika.. yela sbb aku ni kn puase facebook... just curi2 bukak sbb nk tgk sama ada kwn aku yg sorng ni da add aku ke blom... dlm pada menanti 2.... aku terpandang post si scha... pelakon awan dania 2... ermm bile bace ni sian aku dgn dier.. dier kn bru putus dgn fahrin.. haiii~ itu la dugaan scha... meh baca ni


"Bismillah.

i dunno wether i shud do this or not. but my heart says i shud,so here i am. a confession im gonna make..i believe most of you know about whats going on between me and him. ya, haluan masing2.. dulu when we were together, i admitted and went public about it. jadi bila dah habis juga, i know i should come clean and tell the thruth as well. didnt wana prolong this.as human, as a girl, to me breaking up is one hell of a thing to do, the hardest thing to do i must say. people may think im a strong girl. im kasar and i can deal with this easily =) and i always look fin and happy but only God knows what im going thru now. we can say things that help to ease the pain, yes terima kasih sangat atas semangat yg diberi. i really appreciate it. i really do, thanks tapi selalunya its easier said than done.

im dealing with it now. its time, my time. scha terpaksa deal dengan benda yg tak enak, yg tak dapat dielakkan. hope it happened for good. saya kurang bernasib baik, bila benda ni berlaku jugak ke atas saya. its sad. really sad. kita plan, kita usaha, kita doa tapi it still His call. kalau Dia dah tentukan mcmtu, macamtu lah jadinya. kita usaha, dont give up and give the hardest to fight for what we want but things dont always turn out the way kita nak. kan? jadi kita telan lah walau sakit mcm mana pun. saya ada bahagian saya, dia ada bahagian dia.saya cuma minta semua orang faham, dan tak payah menyalahkan sesiapa sebab benda yg terjadi ni pun sebenarnya bukan kami yg minta.. it happened just like that no matter how hard we avoid it. Breaking up is not a nice feeling. jadi i hope people would give time or space to both of us. dont speculate, dont judge dont label.. we all go thru this, dont we? we forgive and forget, no hatred, suci dan bersihkan hati. jadilah orang baru, yg lebih berjaya di dunia dan akhirat.belum habis pasal ni lagi, timbul cerita baru. yg ada macam2 versi.

orang bercakap seolah olah mereka tau apa yg terjadi sedangkan yg tau hanya me and him.. timbul pihak ketiga, which to me is the most ridiculous ive ever kena. itulah adat. bila berkawan pulak dengan orang lain,dikatakan bercinta. Dan timbul ceritra kononnya dia romeo..all this while, i always sincere and i will always be. trust me. baru 'luka', belum pulih, terus nak 'berlari' lagi? impossible ! God knows how i feel and what i do. Cukuplah.. scha tak sepatutnya go public mcm ni tapi TUJUAN scha tulis note ni adalah sebab scha nak jawab kebanyakkan soalan fans kat sini. what u heard is true. jadi lepas ni, please understand. we both going thru some changes in life, shitty ones. just need to toughen up and move on, kan?its part of life, a process that can better ourselves, and make us stronger. apa yg terjadi , biarlah kept to ourselves.

im sure he agress with me =) please respect my future, and his future as well.last but not least, its not easy, susah sangat but we have no choice. whatever happens, i hope you guys will support me, and him. and the show that we gonna do together. teruskan menyokong. teruskan bersama kami, dan juga maaf kalau kami menghampakan semua. scha harap anda akan sokong SB dan saya akan cuba yg terbaik. teruskan menonton Awan Dania 2 dan Papadom di pawagam .we look good together,we are made for each other but we dont meant to be together....my prayers are with you and family. have a wonderful life ahead.

p/s: harap semua tidak menjadikan note ini sebagai isu, terima lah confession ikhlas dr hati saya. habiskan terus di sini, look forward. bukan untuk publisiti,hanya utk menjawab persoalan semua di sini.no more why when and how. bye bye

have a great day

salam

scha alyahya."

just i wanna say that scha ni mutured.. x mudah melatah.. n aku suke cara dier...go scha.... !

car wash paaaling murah..RM2

pagi2 bagoon je teros mak aku swoh buat keje umah... biase la ari jumaat mmg tinggal aku sorng je.. tp arini adek aku ponteng class... so ada gak aku kwn arini.... pas buat sume2 keje... aku terpikir kn si picanku (kereta) da laaaame sgt aku xbasoh la.. haih~!! so aku malas nk swoh adek aku basoh sbb selaluny aku bg dier rm5 utk sekali cuci... tp td adek nk sgt cuci kete aku.. dier nk dwet la 2.. tp aku kate la aku mmg xde dwet.. so dier kate xkesah la rm2 pon ok!!! hahahahaha
so, aku dgn selekeh2 mmg muke bgn tido n xmandi pon g la cuci dgn adek aku....


tgk muke aku...ahahah sgt2 pale... xmake up!
wah~! menatang2 aku x mandi aku kne simbah plak


yes2 adi dgn semangatny cuci si picanku




cuci buat kali kedua sbb ada kotor lg... ahahha bya rm2 je~!!
so da abes je aku masakan adek aku nasi gorng yg dier nk 2.... aku buat la then we all pg la selayang mall then aku belikn la famous amos........... pas2 lampu minyak da bercahaye.. tp xnk isi jugek.. xde dwet laaa!!!! grrr~!!!!! xnk mintak kat mama.. nnt bnyk tny plaak...




i love this song dyem much

Colbie Caillat - Fallin’ For You Lyrics


video

Thursday, October 15, 2009

a day without facebook!!!

erm agak xbole blah la aku buat rules utk meng-anti-facebook selama 3 hari!!!! aku tahaaaan mcm gile ahahahahha.. ramai gile call aku nape x on9 facebook.."hai korng ni~!! time2 ni la ajak on9" ahahaha tertekan gak xon9 tp da mcm tercabar bile org ckp "we'll c bout that!!" ye Mr.dude?ahahaha u sebulan kn? we'll c!!!!
so utk elak rase nk on9 aku stay kat college lame gile then balik umah dok buat keje umah (mak aku agak pelik sbb aku rajin buat keje smlm..lol!).. assignment... tgk tv (da lame x tgk tv) dance.. n burak2 dgn mama....

da lme x ddk ngan mama n talk mcm ni.... its been awhile~ best la bile chit chat dgn mama smlm.... ddk smpai tgh mlm dok cite pasal current issue, life,future n love life.... best sangat mcm2 yg mak aku cite....pengalaman banyak kn???? mcm2 la.. pas2 mak aku ada beli satu buku tajok dier "membina peribadi anggun" aku blom bace lg.. tp mak aku ckp ni bgs utk aku... ermm i noe mama.. ape yg mama buat ni semua yg terbaek kn???? aku pon ada la cerita2 masalah aku .. my mum selain ibu dier juga conselor kat rumah..pakar psychology adalah impiany tp x tercapai.... so praktik la kat umah ni.... ahahahaaaa..best!!!

but i miss fb so much..... i do miss to chat wit someone there...haaaa.... ~!!! lg 2 hari!

saya anti-facebook sementaraa... MARI JOIN!

haaaa.. tetibe rase mcm nk anti pesbuk jap.. nape??? saje je... tah la... rase dulu mcm xde la se adicted mcm skang..haaaii~ mcm2 la... aina2!! yg xley blah ny aku rase mcm xley je thn selama 3 hari ni.. rase mcm lameeeeeeeeeeee sgt mase berjalan......yela selaluny aku tgh buat keje ke.. assignment ke mesti aku on9 jugekn.....xsah kalo x chatting ... tp... sunyi laaaa~!!!!!

Tuesday, October 13, 2009

si nenek sihir ku....

setiap ari isnin n selasa adalah hari yg paling xbestdan sengsara...
sbb nenek sihir dtg ke class utk mengajar para pelajarnya...
ape yg dier ajar pon aku tataw xphm satu apa...
bile tny kang dier membebel berjam2 lamanya....
bla bla blablaaa bla bla blablaaaa blu bla tension x terkata....
hari selasa paling perit rasa bagai nak gila...
bile mengajar slow gila tp bile nk marah laju aja...
dier suruh buat soalan ka?
bile aku tny sume org tataw...geleng kepala.....
gilaaaaaaaaaaaaa gilaaaaaaaaaa~!!!!!
apekah mitop dier kesini sana?
liptik merah korng jgn maen gilaaaaaaaaaaaa~!!!

nenek sihir ku....
suara mu buat telinga ku bernanah
suara mu berckp merapu xsudah

nenek sihir

buat cuti sesuke hati
nk tambah class jd 3jam pon sesuke hati
sampai sume student makan hati...
studnt takot nk bersuara cume bole berhati2
kalo salah jalan n cara mmg sume mati!!!

oh~ nenek sihir.....

maseh masa 2 3 bulan utk bersama
cukup la masa itu utk kami tersiksa
harapan kami lulus subject ini dgn cemerlangnya
harap2 x terpandang muka itu nenek tua
nnt sume soklan xley jwb dgn gembiraaa



love ,
ainaa

Saturday, October 10, 2009

sian dierr

smlm aku jalan2 dgn mak aku g mamak.. but then mak aku ajak msk 1 shop ni.. dier nk beli ape jadah tah.. x ingt... so aku pon ok jeerr.... msk2 tgk waaa~ banyaaaaaaaakny teddy bear,.... sukeeeeenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy~!!!!!! kiri kanan kot.. smpai aku xingt mak aku g mane. ahahaaaa



ini la dier sebahagiany~!! setiap eko i g picit2~!!!!! GERAMMM!!! GRRR!!!


THEN... aku ter perasan somting dok pandang aku.. <---tedy ni la... asyek pandang aku je.... aku dtg la kat dier.... siany die terperangkap... mesti dlm aty dier ckp.... "plz let me out of here.. im stuck!!!" huaaa rase mcm nk tolong je.... pekn dayaku..... mintak mama.... mama x bg... haaaaa!!! siany dierrrr... SIAN DIERR ~!!!!

hey u!!!!

hey u~!! yeah u.... the one who read my post.. i miss u... i miss u so much~!!! i miss u.... i miss u!!! u get me?? I MISSSSSSS UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU SOOOO MUCH!

raikan yuk!!!

im so glad that all missunderstnding things finally over.....glad..glad... i love u guys.. no more k IM SO HAPPY FOR THAT!!!... we have such a gud rite 2day.... I LOVE MY BESTIES~!!! gurl powerr..n i love u guys.. cepat nanes!!! terharu x????

Friday, October 9, 2009

ramainy da berubahh...i looike




new her

------------------>






seronok bile tgk kwn ikot jejak kite kn?? sgt suke bile gee da stat pakai tudung.... yg xley blah dier siap da jadi ayuuu.. apekah???? gee pasni xde sape nk kat aku la.. aahahaha... seronokny gee da berubah 100% dulu yg over gedik skang da ok.. dulu yg over makeup.. skng da sedang2 je.. serba sederhana... gelak pon da x mengilai2 daaaa.. bangge ny aku tgk ko skng... myb sbb ko da stat keje kn??? pape pon aku proud dgn ko.. da x tinggal solat sume... aku pon nk jd mcm 2 babe... tp slow2 la..... kite berubah same2 taw....kawen je xnk calon yg sama..miahahhaha

friends......i love u

what a life witout friends.... korng bole hidup? not me!!! for me frens is everything.... gaduh dgn kwn 2 perkara biase... aku xsuke bile pergaduhan yg muleny kecik... jd terlaluuu besar.. camon guys.. dont be like this!! we are bff... xnk la jg mcm ni... i love u all.... ego itu mari kite buang bersama2..... its still raya... n i really want to see u guys get back together... laughing n stuff... xnk ye kwn2,.... i da tataw nk buat ape lg... just harap u all jgn terlalu ego... let go evrything.. dua2 salah... so dua2 damai la... slow talk is the best way 2 solve probs....... jgn terlalu ikot hati.. setiap org buat salah... n kite sbagai kwn harus la memaapkn.. sbb salahny kecik je... guy~ plzz... i love u guys soooooooo much!!

Wednesday, October 7, 2009

please go away~

kenape tibe2 msg? ha??? kejap msg kejap x... u ingt u sape? wtf!!!! ai da xlayan u, u terhegeh2 plak.... whatever la... mmg, mmg i sengaje xpandang muke u aritu.. n i dont want to.. buat sakit aty je.... cube la senyum mcm ne pon, ayat mcmne pon... it wont help at all....im sick wif it..... u msg i reply... but it wont be the same... im sorry~!! thats all i can say..... u yg ego sgt... i xsuke lelaki yg ego terlalu tinggi... xtaw nk ucap maaf.... xtaw nk jaga hati i! emm.. u xde blog kn? so i nk luah kn betol2... how cud u do this to me...??? da la.. that enough! it wont work.... g la mane2 u nk... xpyh bagi report kat i laa.. xpenah mintak pon... u bkn bf ke tunang ke suami i u nk bg report.... hish! u yg suke kat i... but u buat i mcm ni.. da laaaa... back off... !!!!! IT WONT WORK!

GEMOK!

MY MUM SAID THAT IM FAT

MY FREN SAID THAT IM FAT

MY JUNIOR SAID THAT IM FAT

MY LIL BRO SAID THAT IM FAT

MY LECTURER SAID THAT IM FAT

MY SELF SAID TO ME THAT IM TOTOLLY FAT!!!

N IM SO...... FAT! FATTY2 BUM2 <- MY UNCLE GIVE THIS NAME TO ME YESTERDAY

just look at my waist, my arm, my hip!!!!! my drumstik!!!!!!!!!!! omg!! its HUGE!

PO0R u~!!

ermm bnyk betol aku post arini~!! bnyk cerite yg aku nk share.... td aku ada jumpe junior2 aku.. nk berbincang pasal club la.. bukan sife la.... then bincang pny bincang + sekali dgn gossip2.. tetibe ada sorng dr dorng pangel aku... dier ckp "erk! bole x i nk jumpe u for awhile" yg laen da pandang aku mcm....'wah kow ainaa~! ahahah..jeles la 2.. so haikal senyum2 dgn aku... aku da... "pehal?" ahaha gengster x? miahahaha! rupe2 ny dier nk cerite masalah dier kat aku! ala siany adek aku 2... tataw plak dier pny masalah menjadi2... sian gile aku kat dier... aku simpati.... ayah dier org kaye .. tah tan sri ape tah.. dier kate lepas ayah dier meniggal je... acct dier sume kene block... dier rase family ayah dier.. i mean adek beradik aruah ayah dier yg buat... dorng nk bolot harte aruah ayah dier.. n now dier xde duet nansong.. company ayah dier .. dier x ley nk take over... sbb umor x ckp lg.. so dier kate dier nk extend... aku ckp kat dier xnk balik dubai ke??? coz mak dier kat sana.....tp dier ckp xnk... nnt lg sakit hati dier.. dier ni da la sakit... peparu berair lg.. dier ckp skang ni dier mmg sempiit sgt2... nk keje xbole kne air cond..sbb nnt dier sempot....dier penah buat dulu~ haaih! mcm2 da dier buat... aku ckp la kat dier... xbole extend... teroskn je.. tp dier kn kaya?? ahahaha.. sian la dier... nape la naseb mcm 2 kn? aku xley tolong ape... td dier terpakse dtg college coz kwn dier da pakse... dier ckp dwet balik pon xde... ddk hostel pon xbole da... kwn2 dier keep sindir dier.... kenape la bole jd mcm 2? org 2 da la tgh ssh... haih!~~~ so td aku pon mmg xde dwet.. aku bg dier sikit la.. buat banje.. sian dier... haih.. tp kalo aku bg taw mak aku.. sure dier marah!

pasar malam~!!

td aku rase lapaaaaaaaaaaaaa sgt2.. so from college-kepong i fatch my lil bro n go to pasa mlm.. lme da xpg... tetibe aku tgk ada mainan2 yg dulu aku sgt suke singgah..so aku ajak la adek aku singgah.. adek aku on je la.. mainan kn? then aku nmpk la jojo!!! ada lg ek??? teringat plak aku kat shauqie!!!! ahahahaaaaaaa...we all penah borak kesah zaman kanak2.. jojo, ding dang, eskem pop~!! soda.. mainan yg sure rosak lepas 3 hari~ n banyaaaaaaaaaak lg!!!! ahahaah mcm2 la.. best la bile pk2 balik....owh2! back to our topic ....td aku tny adek aku.. xnk ke jojo?? dier jwb "ha? kak aina tny adi ke? or buat lawak ni?" apekaaah????? budak2 skang da xmen da jojo2 ni.... gula2 dlm bendera pon xde mkne... ahhaha kalo aku.. 2 la 1st thing aku pegang dulu~!!! hahahahaha adek aku x PSP PS2 dier la... haaih skang ni da dpt mp3.. ihsan rm30 dr aku yg len dier tmbah sendiri...hahahaahaha~!! kakak yg kedekot tp memahami.... ahahaha.... tp td aku pakse adek aku belanje cendol (xde kne mngene pon)

kenangan!

aku n si picisan (keretaku)selalu lalu kat grand season kalo nk balik kalo aku nk amek jalan bt cave la.. haih~ teringt plak mase SIFE~!! memule 2 we all gelak la.. grnd season kot!! jalan kaki pon smpai.. tp bile da kat sane.. best je rase... ingt la mase memalukn diri kat sane... kecoh weyh~!! KECOOH! asal lalu je teringt la kenangan itu.... kalo x ikot batu cave.. aku lalu jalan kuching.. ha! mesti lalu kat PWTC punyeee.... bile lalu aku senyum je... kalo kwn2 aku tompang sure sume kwn2 aku bising2... "national2!!" lol yg usik2 aku pon adew jeee.... " aina xrindu ke~" well ada arr sbb nape dorng ckp mcm 2.. xkn nk share la.. segan kot! haaih~ XKESAH LA~ i really miss that moment... time 2 aku malu2 sket nk approach org... so aku ddk diam je.. 2yg xramai aku kenal 2..miahahaha

KITA SATU SUARA~KITA SERUPA WALAU BERBEZA... DGN SEMANGAT WAJA... HARUNGI BERSAMAAAAA..

foodless, restless, careless!!!!!

bgn pagy2.....haaaaaih malasny~ tp kne jgk...bgn2 bukak fb (da jd teman setia aku da) on9 kejap je... ta lame pon.. then siap2 g college... jap2... lupe nk bg taw.. aku anta nenek aku dulu kat kg baru then baru msk je class lect aku bukak plak Video kemerdekaan.. yg xley bla aku sempat mkn kepek ngan kwn aku.. akaakaka kite buat mcm wayang je td... bahase2 dlm tu agak kelaka jugak la.. byngkn dokumntari.. tp cara ckp dier pasar gile.. tataw la mmg style lame mcm 2 ke an3... tp aku mmg xley lupe mase part dier memperkenal kn raja2.... mule2 raja "dr negeri tganu, negri ape tah.. raja bla2.... seterusny anak raja dr negeri **** oleh kerana ayahndany sakit uzur tidak dpt dtg......."perlu ke nk bg taw sakit uzor??????? nk kene mention keh??? ahaa n lg satu "rakyat jelata sgt gembira dan menyambot kemerdekaan ni dgn pelbagai acara.. mula2 suka dan akhirny penat" ahahahaha perlu keeee??hahaahaha.. byk lg.. tp lupe.. ahaha.. aku ngan si eka asyek dok geelak je... lpas abes class malaysian stdies.. aku jumpe kwn aku yg len plak.. dak2 final project.. kite kne siapkn few of em.... sptotny anta smlm.. tp malas.. so lect kate esk ley anta kalo bwk kueh raya.. so ok la.. aku bwk.. tp keje x siap agy...jd kawan2 yg dihormati ...arini~ hari mjadi hari lupe makan seduniaaaa... ahahaha kerje business project yg berlambak buatkn aku lupe pasal mkn....kite buat bersungguh2
( haha tipo je,gossip je lebeyh!!!!)...bile buat keje je.. haa adew je hal.. liq ajak gi situ la.. dorng nk turun aku pon nk join la... turun2 kate nk sound junior..(aku xpandai nk marah2 org so aku ikot je la ... nk taw jgk sape dorng dok marah 2) last2 ada la sound dorng but then ddk dgn dorg 2 gossip..miahahahaha kwn2 aku ni mmg comel... lame gak.. hahaha..then nek balik tingkat 3 buat keje... si khaliq sebok na swoh aku buat cepat..!!! haaaih tekanan tol la dgn mamat seko 2.. ape la masalah dier.... kurng kaseh syg gakny.. secpt mungkin la aku buat... then pg jumpe lect n bg kueh raya....mase aku smpai je kat meja lect aku.. BAAAAAAAAANYAK GILE KUEH!~~~~ ni sume stok2 kne denda... then da lme dok gosip2 kat lect hall.. aku nek blek 2nd flor pack brg.. si khaliq nk cepat nk beli ikan kateny (anak mak!!!).. dier nk g parking sesama.. ok gak an.. xde la aku sesorng je kat keta aku.. bahaye.... smpai je umah... mak aku TAK DEEEEEE..... MAKANAN PON XDE!! aku da la pnat... lapar... haih ape lg ajak adek aku g pasar mlm la... skang ni atas katil golek2...

haaih wat a day....

Monday, October 5, 2009

mari berfikir dan berubah

meh2 aku bg case study .. ini utk semua yg membaca n utk aku jugeee: bila anda pergi ke kedai buku ada dua jenis buku je anda nmpk ..

1. buku yg bole bace utk seemuuuuuuua org n buku 2 murah kadang2 buku 2 kedot2 n koyak sbb terlalu bnyk sgt org pegang, baca n curik....

2. buku yg mahal! cantik... siap frame lg .. n tarok kat lampu2 oren yg cantik sekali~ auuw!!!! org nk pegang pon takot je cume org yg layak je bole pegang!!!!

kalo korng jadi buku 2... agak buku mana yg korng pilihh? 1? 2?

mesti no 2 kn?? bukan mudah utk jadi no2.. semua org nk menjadi yg dihormati.. di sengani... org xamek kesempatan... jadi utk menjadi seperti ini... kite kne la berbuat sesuatu.. segala keburukan kite x semestiny kite kne terus kan... apela salahny kite berubah?? setiap org buat salah... dan ini la masa ny......

berfikir la.......sama2 la kite menjadi yg terbaek!

Sunday, October 4, 2009

dimanakah hilangny privacy ku?

aku pelik la... kenape la ada jgk org yg tataw nk jg privacy org?????? elok2 aku buat assignment aku.. tibe2 ada org add aku kat ym.. aku ingt aku kenal la.. so aku approve la... then bile aku tny dier kate dier bru nk berkenalan.... dier dpt dr kwn aku kateny... apekah???? xkn la kwn aku bg sesuke aty?????? my fren taw aku xsuke.... ni mesti passing2 ni... sbnrny aku x gemar sgt berkenalan through ym ke pesbuk kejadah~ laen la aku da pernah jumpe n aku kenal dier... aku x sombong just aku xsuke org nk kenal gaya mcm 2.... xselesa la... tp aku ttp xphm kenape org bole bg bende yg bole gangu privcy org.... salah taw x? kekadang nombor pon bole pas2.... tolong la.. bile aku tny dorng kate itu la.. ini laaaaaa... wtf??? aku sgt pantang mende ni berlaku.... haaih~!!!!

Saturday, October 3, 2009

malas~!!

aku malas masak
aku malas bgn pagi
aku malas g shopping
aku malas makan
aku malas ddk rumah
aku malas kuarkn duet
aku malas buat assignment
aku malas .....post blog

AINAA MMG PEMALAS BUAT MASE NI...

kenape? dorng kate?hakikatny?

sebelom u all bace ni... aku xnk la korng kate aku ni perasan... it just aku tertnya2 je.. kenapa, why . kenapaa!!!
why...WHY.....WHYYYYYYYYYYYYY?


kenapa org cakap aku pandai?


dorng kate aku ni pandai xpyh belaja pon xpe...


dorng kate aku ni creative, pandai xpayah ssh2 nk dpt keje


-hakikatny korng silap... aku ni biase je.. kalo aku pandai aku xde la kat KLMU 2...... ponter aku gituuuu je....xsehebat kwn2 aku 2....xdpt 4flat pn!






kenape bile aku ckp kat org aku xde bf dorng ketawa...????


dorng kate aku tipo..


dorng kate aku choosy~!!


-hakikatny mmg betol aku xpenah ada bf.... bukn choosy sgt... aku terime je seadany.. tp yg mana dtg sekejap je then pergi.....xde pon yg stay~kalo x pon xhit the criteria....(ingt sife je ada criteria?) im looking for a guy yg berani approach aku.... say hi 2 me! always there for me... loyal 2 me... jaga hati aku.... always make me smile.....2je.... the most important thing is.... ada pegangan agama......~!!! selalu ingtkn aku solat....!





kenapa dorng ckp aku ni easy come easy go?


dorng kate aku ni senang sgt nk rapat dgn lelaki
dorng kate aku ni mmg suke flirt2...
dorng kate aku ni layaan je sume lelaki


-hakikatny xde pon... aku mmg rapat dgn lelaki tujuan adalah berkawan... org2 yg aku xkenal aku xlayan langsung.... nk dpt no phone aku bukan la mudah.. melainkn org 2 mintak sendiri... aku ada maruah diri yg tinggi..

kenapa dorng cakap aku ni lawa??
dorng kate aku lawa....fashionable....
dorng kate aku chumell.......
hakikatny .. aku ni biase je.... xlawa pon xpernah dlm idop aku aku mengaku aku lawa.... selaluny aku buat maen je perkara 2!!!! seyes xpernah anggap diri ni lawa ke x... aku rase aku ni biase je

BIAR AKU TNY KORNG PULAK!

kenapa aku seringkali di salah ertikn? kenape setiap perbuatan aku harus diperhatikn? kadang2 aku xphm la org sekeliling aku ni....


: kadang2 2 aku rase terkejot jgk dgn org2 yg buat aku terkejot!!! ahahaha... tataw la... kekadang kite jumpe org yg selalu puji kite..... kate kite cantik la.. comel la... bla bla bla.... tp aku xde la terime sgt sbb kadng2 terlebih2 plak di puji.mcm xterime dek akal..aku cukup sekadar senyum... biar dorng buat penilaian sendiri....diri aku mmg mcmni... setiap perbuatan aku sperti diperhatikn... kalo salah sikit tersebar la... haih~ dunya2!! ni blom jd artis lg tawww..... org kate aku ni suke memaenkn lelaki....aku xpernah nk memainkn perasaan org... terutama cinta... im looking for that 2.. xkn la aku nk memaen tol x?..... aku mmg mencari... oleh itu aku berkawan je dgn semuaaa org...."BEST MAN WIN!" tp aku x jumpe lg...tp bile da jumpe... aku da mule mengharap... harapan dan harapan aku bg... akhirny kechewa... kenape selalu terjd kat aku... im not too desprete.. but somehow aku rase sunyi.. sepi....im not that gud???? pernah aku rase yang aku ni sgt x deserve utk bercinta... ? aku ni layak utk disekendel kn je ke? aku xnk la... aku da penat!! saangt2.....!! jeles aku bile aku tgk kwn aku ok je dgn bf dier... aku happy sgt tgk dier happy tp....erm~ aku mmg seorng yg happy go lucky.. adakah sbb itu org takot nk approach? sbb aku ni sosial sangat??? aku xphm... tp aku mmg memilih.. sbb aku nk hubungan yg berkekalan...... aku nk 1 je.... criteria aku xbnyk.. cukup sekadar itu... ssh~ xsemua org ada criteria itu...... aku ada baaaaaaaaaaaaaaanyak kwn.... tp semua 2 kwn biase.... aku teringin nk ada kwn yg istimewa................... haih lmbat la lg la agakny..... terime je la... its aint stop to be on top!!!!! this is not the thing that i hv 2 think rite now.... future ainaa.. future!!! but aku sunyi~!!!

Friday, October 2, 2009

aina chumel xbole berpisaaah dgn

1.family- do love ur fmily fest
2.lap top....-hehhe pesbuk kne on9 selalu~ kang xdpt chat dgn mr.dude yg blackout~
3.teddy- nk tido kalo xde mende nk pelok ssh la
4.tudung- dulu xnmpk pon..kekadang buat2 x nmpk je,,, skang xbole la kot... ahahahahha
5.makan- tgk badan la
6.duet- bile dwet da abes... kne la ikat peyood!
7.kwn2-aku syg dorng
8.kasot-wages,heals,sndle, sliper
9.baju- mmg la kn... haih~
10. gossiping-nk wat gane .... da kwn2 pon mcm 2..laki pon same jeeeeeeeeeee
11.makeup- nnt muke pucat sume lariik
12. dgn adek sedara - paling sayang dlm dunyaaaaaaaaaaaaaa

dear diary~

i was thinking bout somting............ relationship! yes relationship.... we (sife team) had a dinner @ mamak n amat opened the topic.......
topic for today: is it ok if we hv a rlationship wif our own fwen or wif the person that we didnt noe... choose either 1.... so lots n lots of opinion i heard... but i gotta go wif fren..... coz for me, if u want to hv a gud n long term rlationship.. u must n have to noe most of the gurl/boy charcteristic n personality.... i dont like the way people just get to mespes n pesbuk say hi.... wanna noe more bout u, me n stuff.. bla bla bla blu bla...IGNORE! for me its ok if i already met that person 1 2 or 3 times....n we start to chat, msg or watever! that just fine.... then stat the realtionship as a fren... then if we wanna go for the 2nd stage its up to us.. u c? ssh la.. its up 2 the people actually....dif people dif way~

Tuesday, September 29, 2009

personal feelin


i think i like u.. yes i do.. n i noe u knew that~ n i noe u miss me.....haaaih!!!!!!!!!!!!!!!!
owh my kittie cat!

Monday, September 28, 2009

its my evil bday party~

thanks guys~ syg korng sgt2... ingt smlm je kne terok2.. tgk.... arini ponn.... apekahhh?

mari tgk ini!!! kejam x?????

video


tgk muke sorng2 sume kne cake... miahahaa






thanks guys

Friday, September 25, 2009

another day of hari raya... n amat's bday

hari ni spacial sikit... kite nk serbu rumah amat yg terletak d gombakk.. haih~ mmg la seronokk tekejot ko mat~!!! da la xmandi agy.. miahahaha selama ni dier yg jd dalang tp ari2 mmg ko jd mangse mat~ hahahaha... bestny~ lepas je bday sume2.. kite gerak jalan2.. best ny~


gombak utara~

high way gombak ..jalan ke UIA


BEST X MAT?? FACIAL MASK 2


raya wif my ngokngek~

i went 2 izaaq's house yg smmg ny lame aku x jejak.... 2 thn ??? tah x sure.. tgk2 laa cantikny~ dier rnovate umah dier... best laaa ... msk je pagar rumah dier.. dier jmpot msk.. aku ingt ruang tamuu tp dier ckp "msk la bilik aku" what??? BILIKKK? kitorng jakon jap.. cool gile! mcm studio yg sgt modern.... i loike~!


mase ni izaaq ngajo si aira 2 sound system kejadah tah


yes love the drum!!! dom dom cha~

me, aira n azri
dari kol 12 smpai kol 6 kat umah izaaq.. buat mcm2 tngkap gamba bnyk gile.... tah ape kite buat lg tahh.....maen ngan bby la ape la... pas2 seda2 da ptg.. aku jnji dgn kwn laen nk dtg kol 2.. tp da kol 6.. aku call kwn au.. n dier kate amseh bole dtg.. so aku pg la.. izaaq n azrie x ikot... geerak! off u rumah nene~


amirah, me, aira, mira n nene

rindu kan da lme xjumpe~ bile borakk xingt dunia taw~ happy sgt jumpe kwn2 skola dulu

Tuesday, September 22, 2009

betapa urbany raya

this raya i think is the most unfrgetble raya... tah rase sgt suke.. sbb kazen aku dtg rase sgt meriah...... seronok raseny bergambar dgn they all.. mami, dedi, tina,aini,qausar~!! sgt suke bile they all dtg.. sweet je.. rase xnk kuar rumah... dok dlm bilik tgk cite kat lap top.. si aini gelak gile2 sbb kelaka.. n aku ada gak ajar aini ni make up... dier x reti so aku ajow leeee.....si tina dok maen game dgn adik aku.....abg aku dok buat lagu utk tina... (konon sweet la 2) qausar kehulu hilir carik mainan... owh best ny moment 2..mami dgn mama aku dok gossiping n yg xley blah mami aku ni sebok nk carikn jodoh aku.... mak aku rilekkk je....mami aku lak yg lebih2 akakakak! yg xley lupe bile maen mecon.. adess aku ni xske sgt maen mecon rase mcm nk melompat je.. sebek la dorng ni pembekal mercon2 yg x menakotkn... aku men bunge api je..ahahhaha comel kn ainaa.. lol


tina (kecik), aini, aina, abg fami, adi



me wif aini... ni la hasil touch up-an aku ke atas aini.. teros cun gilerrrr


me wif my brother.. kacak x? haruss la sbb aku pon kacak! lol!


Tuesday, September 15, 2009

cincin~!!! HILANGGGGG!!! dem

smlm presntation utk final project sgt meletihkn..... aku rase fenin kepala sgt2... seb bek la aku x pose ahahaha (2pon nk bg taw) so sesampai je aku kat rumah.... da parking sume.. aku teros set dlm otak aku.. TIDOOOOO~ da la time 2 aku bwk bnyk brg... dgn lap top aku, lap top alip , file utk prsntation n brang2 laen.. dem tgn dua je kot.... mase aku nk bukak gate.. tetibe aku dgr tingg~"ape 2"!! rupe2ny cincin aku yg aku bru beli last week jatuh... jatuh x pe gak ni teros ilang .. apekah??? nanes2~ cincin 2 sgt chumel....huaa ~ sape la nk belikn aku cincin ni~!!! sedih2 aku mintak mak aku.. mak aku ckp ... ala g la carik bf.. biar dier belikn..... looool sama ibu ku.... lmbt agy la 2~!!! i really like the design of the ring kecik n simple.... xde batu2 poon just nice.. dem! hilang!!!!! harap2 madam maria bg la aku marks tinggi so that xde la sedih sgt.... but the presntation was gud.... i can answer everything that she ask... ermm tp cincin? raseny mase 2 jatuh bwh kete.. tp xde pon... susah payah aku carik.. pasni cincin aku jd kn rantai je la...... oleh sbb cincin ilang... teros ilang mood utk tidooo.. apo lg on9 pesbuk la.... usha2 ada x si chomot on9?? oho~ ADA! (tetibe excited) chatting jup.. erk dier x reply .. fine amek adek kat skola dulu... smpai je umah smpat agy 2 carik2 lg cincin 2... pas 2 aku da penat.. teros consder natang 2 ilang....fiiine go where ever u wanna go! aku tension je.. msk bilik tgk si comot da reply.. ilang sikit kekechewaan aku ni (sedih gak lg) tp sekejap je kitew chat adek aku ajak aku buke kat luar smpai kol 9 kot!!! abes dwet aku.... dodi adik yg kuat kikis dwet!

moral of the story... i nk cincin!!!!!!!! xtaw la dulu x suke pakai n but now... suke plak... so someone plz give me a RIIING~!!!!!

Thursday, September 10, 2009

happy bday n happy anivsary



tanggal 08 sept 09.. fina ada ajak aku g seremban utk clbrate bday pelik... adess seremban mcm la mak aku 2 bg an... xpe2 sume ok je.. bole je stel... then ptg 2 fina call aku ckp xjd kat seremban .. buat kat KL... ok la itu lg bgs.. senang aku nk balik.... o90909.. fina ajak aku kuar g carik brg utk bday pelik n ani dorng... time 2 mmg mcm2 la jd... si fina ni mmg buat aku n alif pening.. apela nk jd... xphm kitorng... so aku ajak la g sogo.. try tny red box.. kot2 murah.... arge rm216.. mak aiii xde murah lg?? tp ok la.. mcm2 dpt kot..ahahaha.. tup tap tup tap.. mule la ari yg di tunggu2... lepas je class malaysian stdies... kitorng xtaw nk buat ape... so aku , eka n alif pg la bb.. shopping pe lg... ade ke xde dwet pon nk jgk shopping..ahahaha... da kol 4 2 kitong gerak la g sogo.. sbb takot jem la.. biase la an.. jalan tar time puase ni mane xjem.. adess aku pon dgn cekalny teros je memecot xbape nk laju la(sbb jem) g prking...KL ni mmg xde parking murah sehari rm7 paling murah n dekat dgn sogo.. cis mahal!!!!! (eka dlm kete tidoo je keje) . da smpai je kat sogo... kite jalan2 la carik barng2 tgk2 baju melayu.. pastu aku TERINGAT SESUATU!!! tupperwear (salah eja kot) yela mkn kat rebox mesti bnyk an.. n xabes.. so kite pon ape lg.. carik la.. pg mydin.. ALAMAK!!! hujan.. xpe2 demi mknan.. we all sangop!! ahahaha sgt la kelaka... si eka bebel je dgn perot sakit la ape la.....so kol 6 2 kitorng msk la wat decoration... da siap ni la hasil dier.... tp tepi2 2 xnmpk plak..ahahahahah! pas2 fina call pelik, pelik dtg .... ape lf.. pom! pow2 kebabo0m (lebih2 je) n nyanyi lgu bday (sdngkn aku bru kenal dier time 2) si pelik 2 ingt 2 je la suprse dier... lepas je 5min (da buke pose da) cake dtg~!!! WAH~ bestny~ beli kat kings.... best sgt td kn kwn2? we are having so much fun.......
happy bday pelik n happy anni to both of u... seronok wat suprise kat pelik!! aahahahaa comel je

scroller


I made this widget at MyFlashFetish.com.